Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Latest Forum Threads in SAP NetWeaver Technology Platform

older | 1 | .... | 24 | 25 | (Page 26) | 27 | 28 | .... | 76 | newer

    0 0

    Hi All,

     

    On our ECC 6.0 system, the saposcol is running at OS Level. However when the same is checked through GUI level using ST06, it says SAPOSCOL not running.

    We have even tried restarting the system by clearing all the shared memory but no luck.

     

    We use db2 9.7 database and AIX 7.1. we have a single LPAR and multiple WPARS resting on this single LPAR. We have noticed that the other systems resting on all other WPARS, SAPOSCOL is running  at OS and is reflected at GUI level.

     

    Could you please advise.

     

    Output from OS level:

     

    ./saposcol -s

    07:53:38 17.02.2014     LOG: Using PerfDir (DIR_PERF) = /usr/sap/tmp

    **************************************************************

    Collector Versions :

      running : COLL 21.03 720 - AIX v12.53 5L-64 bit 120109

      dialog  : COLL 21.03 720 - AIX v12.53 5L-64 bit 120109

    Shared Memory       : attached

    Number of records   : 17353

    Active Flag         : active (01)

    Operating System    : AIX BTGBSSC2TEB01 1 7 00CE8F464C00

    Collector PID       : 44040348 (2a0009c)

    Collector           : running

    Start time coll.    : Tue Feb 11 12:24:19 2014

     

     

    Current Time        : Mon Feb 17 07:53:38 2014

     

     

    Last write access   : Mon Feb 17 07:53:33 2014

     

     

    Last Read  Access   : Thu Jan  1 01:00:00 1970

     

     

    Collection Interval : 60 sec (next delay).

    Collection Interval : 61 sec (last ).

    Status              : free

    Collect Details     : required

    Refresh             : required

     

     

    Header Extention Structure

    Number of x-header      Records : 1

    Number of Communication Records : 60

    Number of free Com.     Records : 60

    Resulting offset to 1.data rec. : 61

     

     

    Trace level             : 2

     

     

    Collector in IDLE - mode ? : YES

      become idle after 300 sec without read access.

      Length of Idle Interval  : 60 sec

      Length of norm.Interval  : 10 sec

    **************************************************************

     

    Regards,

    Soumya


    0 0

    Hi all

    we are using standard program RFFOAVIS_FPAYM.

    its looks ok, but nothing show in the sost and spool .

    scot is configure well.

     

    and mail from other program are sent fine.

     

    thanks

    yossi


    0 0
  • 02/17/14--14:29: EHP1 for NetWeaver 7.3
  • Hi Experts,

     

    Please provide the information of BASIS SP level below.

    EHP1 for NetWeaver 7.3 SPS10

     

    Regards,

    Stella


    0 0
  • 02/18/14--03:26: HANA Mount Point for MCOS
  • Hi All,

     

    We have implemented BW on HANA System and it was all implemented as single instance on one Hardware, now we have to implement HANA in MCOS for DEV and QAS system.

     

    The current file system is :

     

    Filesystem              Size  Used  Avail   Use% Mounted on

    /dev/sda1                63G   11G   50G    18%  /

    devtmpfs                127G  280K  127G   1%  /dev

    tmpfs                     213G  100K  213G   1%  /dev/shm

    /dev/sapmntdata      1.1T   16G  1.1T     2%  /sapmnt

     

    Need to know the new mount point for this for MCOS type implementation. Where our DEV and QAS will reside in the same HANA DB box.

     

    Thanks,

    Sharib

     

    Message was edited by: Sharib Tasneem


    0 0
  • 03/05/08--07:31: MDX Parser doesn't work
  • Hello, everybody.

     

    Standart TCP/IP connection named "MDX Parser" doesn't work. It says "timeout during allocate / CPIC-CALL: 'ThSAPCMRCV' : cmRc=20 thRc=456 Timeout dur".

     

    When I try to run mdxsvr in command line it says that librfc32.dll could not be found.

    And there is no such dll in the directory with mdxsvr, but there is a librfc32u.dll.

     

    How can I solve this problem?

     

    P.S.

    My server parameters:

    - IA64

    - Windows 2003

    - SAP NetWeaver 2004s

     

    --

    best regards,

    Dmitry


    0 0

    Hi Experts,

     

    Today i have seen TIME_OUT ABAP Dump and relevant information for dump in st22

     

       The program "ZXX_REPORT" has exceeded the maximum permitted runtime

        without  interruption and has therefore been terminated.

     

     

    Relevant SM21 Log entries for the dump are as below

     

    SQL error -99999 occurred; work process in reconnect status

     

    A database operation returned a return code that indicates that the

    work process is no longer connected to the database, or that this

    connection was broken for a while.

    This error can occur, for example, if the database was shut down, but

    not the SAP System. Network problems can also cause the connection

    between the application server and the database server to be broken.

    For initial information on the cause of the error, see the database

    error text.

     

    Work process has left reconnect status

    The work process has left the reconnect status.  It has successfully

    reconnected to the database (instance) and can now send database

    requests to the database (instance).

     

     

    Relevant information for dump  in dev_w0 work process log file as below


    ThAlarmHandler (1)

    ThAlarmHandler (1)

    ThAlarmHandler: set CONTROL_TIMEOUT/DP_CONTROL_JAVA_EXIT and break sql

    Received cancel request for current DB operation

    SQLCancel() successfully processed -> DBSL_ERR_OK

    db_sqlbreak() = 0

    program canceled

       reason   = max run time exceeded

       user     = USER1

       client   = 100

       terminal = pc

       report   = ZXX_REPORT

    ThAlarmHandler: return from signal handler

    Execution cancelled in toplevel function: DbSlBegReadDB6

    program canceled

       reason   = max run time exceeded

       user     = USER1

       client   = 100

       terminal = PC

       report   = ZXX_REPORT

    *** ERROR in DB6EndTransaction[dbdb6.c, 6583] CON = 0 (BEGIN)

    &+     DbSlRollbackDB6( SQLEndTran ): [IBM][CLI Driver] CLI0106E  Connection is closed. SQLSTATE=08003

    &+

    &+     ROLLBACK[DONT_KEEP_WITH_HOLD]

     

     

     

    Kindly suggest on this issue with your valuable information.

     

     

    Thanks,

    Bharath.


    0 0
  • 02/18/14--22:42: SAP Re-install
  • Hi Experts,

     

    We are having Test system , We have removed SAP application alone from that system.DB is still existing in that server.If I goto install SAP application in that sever by using the same DB(Existing one) Which option need  to select while run "SAPINST" either " SAP application server ABAP  or System Copy--> based on ABAP"?

     

    Thanks in advance

     

    Regards,

    Dheen AJ


    0 0

    Hi,


    below is the screen shot of active processes of servers in TCODE: SM51. Can I change the enlarge the process number of processes: Update, Enqueue and Spool?  if yes, what parameters need I to change? thanks.


    图像 445.png


    0 0

    Hi Experts,

     

    One user while printing; selects the following options to get desired format of print out :

     

    Format = X_65_200

    Checks the box "Only Text"

    checks the box "No Freame characters"

     

    and then he gets desired output. Is there any way that he does not required to select these things every time and get these permanently selected for his prints from SAP.

     

    Thanks,

    Varun


    0 0
  • 02/20/14--22:15: error with sap netweaver7.1
  • HI

     

       I Got error with sapnwetweaver7.3 , when we try open with browser internet explorer9 with htpp://<hostname>:50000/nwa,  i got the error, first page is diplayed, but when  click on sap netweaver adminitrator option  one error come up browser , attahced screen shots.i triyed with ie8 and ie9 and ie10 browsers, can any one help me to find the solution

     

     

    regards

    vreddynwportalerror1.jpgnwportal2.jpg


    0 0

    Gentlemen, I have problem concerning the function of sorting data in a control table webdynpro for abap. What happens is that when I use the feature popin, or is expanded details of an order and sort the data user is the table the following error occurs:

     

     

    The ASSERT condition was violated.

     

    Method: GET_BOUND_ELEMENT of program CL_WDR_VIEW_ELEMENT_ADAPTER===CP

     

    HTTP 500 - Internal Server Error

     

    Thank you.

     

    Edited by: alexandre.izefler on Aug 17, 2010 10:57 AM


    0 0

    Hi Friends ,

     

                  I developed a application using SAPUI5 , it is working fine in all brtowser except Internet Explorer. but my client requirement is IE 9 only , it is working fine on IE 11, but they want to use it on IE 9. I can't go for other version. no more alternatives. when i try to open the applicattion on IE it shows the following error Message. Please help me to fix this .

     

     

    "undefined' is not valid for aggregation "items" of Element

    sap.ui.commons.DropdownBoxTimeH                               line: 91

    sap.ui.core.js                                                                  Char 36871

     

     

     

    i have pasted the error details here ,

     

    Webpage error details

     

     

    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.1; Win64; x64; Trident/5.0; .NET CLR 2.0.50727; SLCC2; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; .NET4.0C; .NET4.0E)

    Timestamp: Fri, 21 Feb 2014 06:18:45 UTC

     

     

     

     

    Message: "undefined" is not valid for aggregation "items" of Element sap.ui.commons.DropdownBox#DropdownBoxTimeH

    Line: 91

    Char: 36871

    Code: 0


    0 0

    Hi All,

     

    This is the first time I'm using this forum, so please bear with me thanks.

     

    I am installing SAP Netweaver and during stage 36 the installation stopped. It says " server0 unkown".

     

    Please can someone respond?

     

    Thanks in advance,

    SM


    0 0

    Hi All

    I was thinking to install the PI at my laptop (32 bit,C2D,160GB) but someone told me that PI will install only with 64 bit system.

    Now I am confusing with 64 bit. is it related to OS or related to Hardware?

    could be PI install at my laptop with current configuration.


    0 0

    Hi Gurus,

     

    I'd like to install Netweaver Portal 7 Trial. Therefore I have downloaded the installation files of "NW Portal, EP Workspace 1.1" (trial version) from "Store". The installation files have the extension ".sca". (look screenshot below) I don't know this file extension! I can not find any executable file!

    Can anyone advise me, how I can install it?

     

     

    Thanks for every help!

    Ayhan


    0 0

    Hi, all

     

    We are in the middle of deciding if we should implement SAP content server 6.4 or not. The latest version is 6.4 which was almost 7 years old. Are you aware of any plan for SAP to have a newer release? I have searched all over in service marketplace and SDN and found no official answer.

     

    I did find someone posted this question last year:

    https://scn.sap.com/thread/2146142

     

    Do you know if SAP's position has changed?

    Thanks,

    Jonathan.


    0 0

    Hi,

     

    Hoping for some help...

    For demo purposes I'm trying to install NW 7.4 Process & Orchestration package with Hana as database. While running through the installer , after having selected the schema to be created , during the "Getting Hosts Step",  the following error occurs:

     

    NFO: messagebox 1210385237 (null): setMessageText() text=Error during execution of HdbCmdClazz 'GET_CONNECT_HOSTS' : Tue Feb 25 22:15:26 UTC 2014 | com.sap.hdb.core.main.cmd.HdbCmdMain | An error occurred while resolving host <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>404 - No: <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>404 - No

     

    Does anyone know what could be causing this?

     

    Regards

    A


    0 0

    while installing netweaver, i m getting an error Last error reported by the step :The database installer reported an error. DIAGNOSIS: Some database applications might still be running. SOLUTION: Check the log file sdbinst.log and C:\sapdb\data\wrk\MaxDBRuntimeForSAPAS_install_<date>_<time>.log.

    when i checked sapinst_dev.log it contains an entry stating "The subkey 'HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\SAP\SAP DBTech' does not exist on the 'localhost' host"

     

    Please help me in resolving this issue.


    0 0

    Web
    Services
    we are using toinsert datain SAPare
    stateful. The reasonis thatwe have to performa distributed transactionin which theclientdecideswhen to
    commit.SAP WebAS
    allows you to assignservicesthe property to bestatefuland exposethe methodscommit
    / rollbackthatthe
    client can use
    at the appropriate time. This obviouslyimplies creating
    sessions on the WebServerSAPand as consequenceallocated
    memory
    . We observedthat the
    session
    hasanexpiration timethan equalto the value setforall
    types of
    sessionofSAPandtherefore equal
    to
    about 35 minutes.

     

     

    Thiscircumstance does notgo very wellbecause itdoes not allowthe applicationto scale, in fact the memory allocation, due to multiplecalls, may run the server out of memory.

    Fortunatelyexits alreadyaSAPLibrarythatprovides APIsto
    close
    open sessions

    (http://help.sap.com/saphelp_nwesrce/helpdata/en/43/d717284094087ae10000000a1553f6/content.htm).

     

     

    We usedthese APIsand the session isactuallyclosed andalso
    the transactionis successful. The strange thingis thatsimultaneouslyan exceptionis thrownwith a "dump" on the server thatwe do not understand.

     

     

    Server error message :

     

     

     

     

     

    "UNCAUGHT_EXCEPTION"
    "CX_SOAP_CORE"   |  
    "CL_SOAP_RUNTIME_SERVER========CP" or
    "CL_SOAP_RUNTIME_SERVER========CM00D"  
    |    "FINALIZE_TX"

     

     

     

     

     

    <soap:Envelopexmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">

     

     

      <soap:Body>

     

     

        <soap:Fault>

     

     

          <faultcode> soap:Server </faultcode>

     

     

          <faultstringxml:lang="en"> RABAX occurred on server side </faultstring>

     

     

          <detail>

     

     

            <sap:Rabaxxmlns:sap="http://www.sap.com/webas/710/soap/runtime/abap/fault/generic">

     

     

              <MESSAGE>Error when calling SOAP Runtime
    functions: SRT: ASSERT failed: field values are not
    equal                                                                                                 
                                                                                                            
    </MESSAGE>

     

     

              <SYMSGID></SYMSGID>

     

     

              <SYMSGTY></SYMSGTY>

     

     

              <SYMSGNO></SYMSGNO>

     

     

              <SYMSGV1></SYMSGV1>

     

     

              <SYMSGV2></SYMSGV2>

     

     

              <SYMSGV3></SYMSGV3>

     

     

              <SYMSGV4></SYMSGV4>

     

     

              <SYREPID>CL_SOAP_RUNTIME_SERVER========CP</SYREPID>

     

     

              <SYTCODE>                  
    </
    SYTCODE>

     

     

              <SYDYNNR>0010</SYDYNNR>

     

     

              <SYUNAME>SMARCHI</SYUNAME>

     

     

              <SYMANDT>500</SYMANDT>

     

     

              <SYLANGU>E</SYLANGU>

     

     

              <SYECODE>558</SYECODE>

     

     

              <SYHOST>erpdev01</SYHOST>

     

     

              <SYSYSID>D01</SYSYSID>

     

     

              <SYOPSYS>AIX</SYOPSYS>

     

     

              <SYDBSYS>ORACLE</SYDBSYS>

     

     

              <SYSAPRL>701</SYSAPRL>

     

     

              <SYXPROG>SAPLBPFC</SYXPROG>

     

     

              <SYXFORM>GET_PARAMETER</SYXFORM>

     

     

              <SYDATUM>20130510</SYDATUM>

     

     

              <SYUZEIT>145921</SYUZEIT>

     

     

              <SYETEXT>RABAX_STATE</SYETEXT>

     

     

              <ERRORCODE>UNCAUGHT_EXCEPTION</ERRORCODE>

     

     

              <PATHTRANS>/sap/bc/srt/rfc/sap/zhr_ws4/500/zhr_ws4/zhr_ws4</PATHTRANS>

     

     

              <MESSAGE>Error when calling SOAP Runtime
    functions: SRT: ASSERT failed: field values are not
    equal                                                                
                                                                                                                                             
    </MESSAGE>

     

     

              <ERRORCODE>UNCAUGHT_EXCEPTION</ERRORCODE>

     

     

            </sap:Rabax>

     

     

          </detail>

     

     

        </soap:Fault>

     

     

      </soap:Body>

     

     

    </soap:Envelope>

     

     

     

     

     

    TheClientinstead(Java
    application):

    sessionInterfacecannot beresolved

    com.sap.engine.services.webservices.espbase.client.bindings.exceptions.TransportBindingException:
    Clientprotocolhas
    thrownanexception.
    Protocolname is[Unknown].
    Seenestedexception
    for details.

     

     

     

     

     

    I did severaltestswith more than oneWeb Serviceand environments: bothSAPNetWeaver
    Developer Studio(NWDS) andEclipse importingproxies
    generated byNWDSbutI get the sameresult
    (
    successful transaction, closed sessionbutexceptionand
    dumpon the server).



    Of courseI triedthe suggestionofSAP
    support
    that says(exact words):

     

     

    The standard SAP solution to
    terminate the session is to send a

     

    technical Web Service message with the following content:

     

     

    <soap-env:Envelopexmlns:soap-env="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">

     

     

           <soap-env:Header>

     

     

                
    <
    n0:Sessionxmlns:n0="http://www.sap.com/webas/630/soap/features/session/">

     

     

                       
    <
    enableSession>false</enableSession>

     

     

                
    </
    n0:Session>

     

     

           </soap-env:Header>

     

     

           <soap-env:Body/>

     

     

    </soap-env:Envelope>

     

     

     

     

     

    It is notas
    trivialas it soundsbecause itis not enoughto send theshort messagebecauseyou have to putthe session cookieandthe
    user /passwordin
    the header
    of theHTTP post
    that holds the messageand send it
    by openinga socket on theURL of theservice. However
    I have
    written a programin Eclipsewho writes thecorrecthttpPOST.
    The errorgeneratedis identicalto the previous case.

    Reading thedump fileI realized thatSAPreceives
    this message
    when callingSOAP
    library APIsmentioned above.So in practicelast experimentI did nothingbut writethe codeimplemented bytheAPIor at least
    an equivalent codeso do notbe surprisedthat generatesthe same error.

     

     

     

     

     

    Any ideas onhow to solve theproblem?

     

     

     


    0 0
  • 02/26/14--08:59: Print issue in PRD server
  • Dear All,

     

    In our PRD server all the print is going in the waiting state ,,,how to resolve the issue ...as we are using 3 spool work process but the one spool work process is stopped and remaining 2 are free but not doing any thing ,,,plz give any suggestion to resolve the issue.

     

     

    RABLEEN


older | 1 | .... | 24 | 25 | (Page 26) | 27 | 28 | .... | 76 | newer